Mousse Mousse Pour Martini
Här är länken för receptet på chokoladmoussen från i lördags, för att kunna se hela receptet måste man vara medlem fast jag är så snäll att jag postar den här;) http://www.matklubben.se/recept/smarrig_rosa_chokladmousse_23472.html
Jag gjorde min egen remix av recpetet; dubblade alla ingredienser, hade 200g ljuschoklad och 200g mörkchoklad i vattenbad och mikro en stund (då jag trodde att allt fuuckade upp), ingen karamellfärg/garnering och den sista ingrediensen (Choklad) fattade jag inte så jag skippade den.
För 15 personer
200 g vit choklad
4 äggulor
1-1 1/2 krmröd karamellfärg
Choklad
Vispa grädden. Bryt chokladen i bitar och värm den i vattenbad eller i mikrovågsugn tills den precis blir mjuk.
Rör så att den smälter.
Rör ihop äggulorna i en skål.
Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
Blanda först i lite av grädden och sedan resten.
Rör i karamellfärgen.
Häll upp i små glas.
Låt moussen stå 2-3 timmar i kylen.
Garnera med choklad. Ex 1/2 bit noblesse choklad.
Jag gjorde min egen remix av recpetet; dubblade alla ingredienser, hade 200g ljuschoklad och 200g mörkchoklad i vattenbad och mikro en stund (då jag trodde att allt fuuckade upp), ingen karamellfärg/garnering och den sista ingrediensen (Choklad) fattade jag inte så jag skippade den.
För 15 personer
Ingredienser
4 dl vispgrädde200 g vit choklad
4 äggulor
1-1 1/2 krmröd karamellfärg
Choklad
Gör så här
Rör så att den smälter.
Rör ihop äggulorna i en skål.
Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
Blanda först i lite av grädden och sedan resten.
Rör i karamellfärgen.
Häll upp i små glas.
Låt moussen stå 2-3 timmar i kylen.
Garnera med choklad. Ex 1/2 bit noblesse choklad.
Kommentarer
Trackback